Nadine Visser mag mee naar de EK indoor. Ze liep op de 60 meter horden net boven de limiet, maar haar progressie is zo groot dat de Atletiekunie haar meeneemt naar Praag. ANP

Bennema heeft met Nadine Visser tweede troef

time icon

Bart Bennema heeft met Dafne Schippers al een internationale atletiekvedette onder zijn hoede, maar met Nadine Visser komt ook de volgende er al aan. Visser maakt deel uit van de Nederlandse ploeg voor de EK indoor in Praag, ondanks dat ze op de 60 meter horden net boven de vereiste limiet (8,05 seconden) bleef.

Veel progressie

"Zij is een groot talent op de meerkamp en heeft dusdanig progressie gemaakt dat ze een plek in de EK-ploeg heeft gekregen", legde technisch directeur Ad Roskam van de Atletiekunie gisteravond de aanwijzing van Visser bij Langs de Lijn uit.

Nadine Visser

Het talent Nadine Visser mag mee naar de EK indoor voor de 60 meter horden. Coach Bart Bennema legt uit hoe goed Visser is.

Visser wordt getraind door Bart Bennema, die ook van Dafne Schippers een topper maakte. Bennema is overtuigd dat de 20-jarige atlete de wereldtop gaat bestormen. "Ze is net 20. Ze is nog bezig de aansluiting te vinden met de top en dat duurt nog een jaar of twee, drie." Hoe goed kan ze worden? Bennema: "Wereldtop."

Bennema zag Visser zich het laatste jaar stormachtig ontwikkelen. "Ik ben altijd verrast, maar bij haar zag ik het wel aankomen. Ik verwacht ook dat ze haar ontwikkeling gaat doorzetten. Je ziet het aan haar toegenomen vermogen. Je ziet het aan wat ze kan in de krachtruimte.''

Horden of meerkamp

Visser is goed op de horden, maar haar hart ligt bij de meerkamp. Ze gaat in Praag meestrijden op de horden. "Het wordt me vaak gevraagd: Waarom ga je geen horden doen? Het maakt me niet uit. Ik doe wat ik wil doen, maar mijn hart ligt bij de meerkamp'', zei ze bij de NK indoor, waar ze indoorkampioene werd maar net boven de EK-limiet bleef.

STER Reclame