NOS Wielrennen

Boom en Langeveld ontbreken in Omloop Het Nieuwsblad

  • EPA
    Lars Boom tijdens Ronde van Qatar
  • EPA
    Lars Boom in Qatar
  • AFP
    Langeveld klopt Flecha in de Omloop Het Nieuwsblad in 2011

Ze waren vaste gezichten als het wielerpeloton zich vroeg in het jaar meldde op de Vlaamse wegen. Lars Boom en Sebastian Langeveld ontbreken echter komend weekeinde bij de Belgische opening van het wielerseizoen met de Omloop Het Nieuwsblad. Rijdend in buitenlandse dienst bereiden ze zich op een andere manier voor op de grote klassiekers, later dit voorjaar.

Het is heel veel investeren en vaak heel slecht weer. En dan moet het allemaal nog echt beginnen. Het is te veel risico.

Sebastian Langeveld, in 2011 winnaar van de Omloop Het Nieuwsblad

Boom stapte na jaren Rabobank, Blanco en Belkin over naar Astana, Langeveld fietst voor Cannondale-Garmin. Beide ploegen laten het openingsweekeinde in Vlaanderen links liggen. Boom stapte voor een trainingskamp van Astana op Tenerife in het vliegtuig.

Voor de winnaar van de kasseienetappe in de Tour van vorig jaar is het allemaal nieuw dit seizoen. De andere omgeving bij Astana doet hem goed. "Ik ben de laatste maanden alleen maar warmte gewend. Australië, Dubai, Qatar. Het is nu beter op hoogte te zijn, dan Parijs-Nice te rijden en vervolgens de klassiekers. De Omloop Het Nieuwsblad was voor mij wel altijd op een lastige datum."

Met handen en voeten praten

Boom past zich goed aan bij Astana, na jarenlang in een Nederlandse ploeg te hebben gereden. "Daar was de voertaal Nederlands. Je voelt je op je gemak. Nu is het iets anders, meer met handen en voeten praten. Dat doen Italianen wel vaker. Ik heb geen moeite om me duidelijk te maken."

Voor Boom is de overgang naar Astana een eyeopener. "Het voelt goed om nieuwe mensen om me heen te hebben. Het is een andere 'vibe' in mijn carrière. Het nu back to business.''

Langeveld won Omloop in 2011

Langeveld was doorgaans goed in de Omloop Het Nieuwsblad. Hij werkte er ook echt naartoe. In 2011 volgde de beloning met winst in de Belgische opening van het wielerseizoen.

"Toen was ik echt 100 procent, wist ik ook dat ik ging meedoen in de finale. Toen was de wedstrijd een specifiek doel. Het is echter heel veel investeren en vaak slecht weer. En dan moet het allemaal nog echt beginnen. Het is nog zes weken tot de grote klassiekers. Het risico is te groot en voor een buitenlandse ploegen is er eigenlijk weinig te halen", legt Langeveld de keuze van zijn ploeg voor een voorbereiding op de grote klassiekers uit.

Langeveld richt zich op Parijs - Nice en dan de andere klassiekers. "Parijs- Nice is nog twee weken. Dan moeten de puntjes wel op de i staan'', zegt de Nederlandse wegkampioen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl