NOS Nieuws

Justitie Curaçao looft beloning uit in moordzaak Helmin Wiels

Justitie op Curaçao looft een beloning uit voor de persoon die weet waar het geld is dat betaald zou zijn om politicus Helmin Wiels te vermoorden. Tijdens het hoger beroep werd vorige week duidelijk dat maar een klein deel van de 240.000 euro terecht is.

Justitie belooft de tipgever de helft van het geld dat uiteindelijk wordt gevonden, op voorwaarde dat vast komt te staan dat dat geld gebruikt is om Wiels te vermoorden.

Opnieuw levenslang

Elvis ‘Monster’ K. kreeg vorige week opnieuw levenslang omdat hij in mei 2013 op het strand de fatale kogels afvuurde. Twee andere verdachten werden vrijgesproken. Maandagmiddag werd bekend dat de advocaat van K. in cassatie gaat bij de Hoge Raad.

Het Openbaar Ministerie in Willemstad maakte maandag bekend dat K. in opdracht van twee tussenpersonen handelde. Eén van hen is de 44-jarige Burney ‘Nini’ F. Die was eerder campagneleider van MFK-politicus George Jamaloodin, die in juli vorig jaar werd aangehouden als verdachte in de moordzaak. Beiden werden in augustus vrijgelaten, maar blijven verdachte.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl