Slachtoffer Watersnoodramp geïdentificeerd

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Ad de Bel is opgelucht

Meer dan zestig jaar na de Watersnoodramp van 1953 is nog een slachtoffer van de ramp geïdentificeerd. Het is de eerste identificatie in het onderzoek van de politie naar 31 onbekende slachtoffers. 

De politie heeft de lichamen van onbekende doden opgegraven, waarna het Nederlands Forensisch Instituut DNA-profielen van de vermisten heeft gemaakt. Tegelijkertijd deed de politie een oproep aan nabestaanden die nog iemand missen om DNA-materiaal af te geven. Dat leidde nu tot een eerste match. 

De 41-jarige vrouw, die in Yerseke werd opgegraven, woonde in Kruiningen. Haar destijds 14-jarige zoon is blij dat ze nu gevonden is, zegt een politiewoordvoerder. "Hij is gelukkig dat hij weet waar ze begraven is. Hij wil het anonieme graf nu echt een naam gaan geven."

Net geen match

In december werd al bekend dat er een familieband was gevonden tussen een nabestaande en een van de onbekende slachtoffers. Toen lukte het niet om het slachtoffer te identificeren, omdat er binnen de betreffende familie twee personen vermist zijn geraakt tijdens de ramp. 

Het onderzoek verloopt lastig, zegt de politiewoordvoerder. "Er hebben zich veel nabestaanden gemeld, maar dat zijn vaak jongere mensen. Die staan in verwantschap verder af van de vermisten. We hopen dat ook oudere nabestaanden zich nu gaan melden."

STER Reclame