Teleurstelling bij spits Luc Castaignos
NOS Voetbal

'Als Twente van NAC verliest, is de boot aan'

Voor het eerst in tien jaar heeft FC Twente vier competitiewedstrijden op rij verloren. De klap kwam zondagmiddag hard aan in Enschede. Toch is er volgens trainer Alfred Schreuder geen sprake van een crisis.

"Als je hoort hoe de supporters de spelers na afloop bedanken, maak ik me wat dat betreft geen zorgen. Bovendien zijn de eerste zeven nog makkelijk haalbaar", verwijst hij naar een plekje in de play-offs, waarin gestreden wordt om Europees voetbal.

Kritiek

Paul Schabbink, verslaggever van RTV Oost, hoort andere verhalen. "Er is wel degelijk kritiek op Schreuder. Vaak hoor ik het verhaal van de supporters dat ie te voorzichtig speelt. En hier wordt vaak gezegd: ze kunnen beter op papier gaan spelen, want ze hebben op papier zo'n goed elftal. Als ze volgende week van NAC verliezen, is de boot aan hier."

Assistent Youri Mulder nam het in Studio Voetbal op voor z'n hoofdtrainer. "Natuurlijk vind ik dat er wat is aan te merken op het spel van Twente. En natuurlijk moet je een aanval doen op de topdrie, maar de middelen zijn minder in Enschede."

"Kijk eens wat er vertrokken is de afgelopen periode. Schreuder heeft de Champions League al verdiend voor Twente. Tadic en Promes zijn voor 25 miljoen euro vertrokken. Promes was eerst uitgeleend aan de Eagles en later teruggehaald."

Twente staat op de ranglijst over de eerste zeven wedstrijden van 2015 op de dertiende plaats met slechts zes punten. In de eerste zeven duels van vorig jaar bezette Twente een knappe derde plaats achter Ajax en PSV. Toen had de ploeg uit Enschede uit zeven wedstrijden veertien punten.

KNVB-beker belangrijk

De nederlagen tegen Vitesse (1-2) en Ajax (4-2) zijn voor Twente geen schande. Het zijn vooral de verliespartijen tegen Excelsior (1-3) en ADO Den Haag (2-0) die pijn doen. Door de vier nederlagen op rij is de KNVB-beker nog belangrijker geworden. Begin april is PEC Zwolle de tegenstander in de halve finale.

Schabbink sluit niet uit dat er deze zomer grote veranderingen komen in Enschede. "Het is bekend dat Fred Rutten nog steeds niet heeft bijgetekend in Rotterdam. De geruchten dat hij volgend seizoen technisch directeur wordt bij Twente worden steeds luider. Als hij komt, zal dat grote veranderingen tot gevolg hebben. Er zal dan bij Twente een nieuwe wind gaan waaien."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl