Colin Kazim-Richards viert zijn treffer

Feyenoord verslaat Excelsior na inhaalrace

Feyenoord heeft in de eigen Kuip in een boeiende wedstrijd met 3-2 gewonnen van Excelsior. De kleine buurman had de eerste helft nog afgesloten met een 2-0 voorsprong.

De twee Rotterdamse ploegen speelden een wonderlijke eerste helft. De thuisploeg had 75 procent van het balbezit en belegerde het strafschopgebied van de tegenstander, maar dwong eigenlijk maar één kans af: na ruim een half uur stuitte Tonny Vilhena op keeper Alessandro Damen.

Levensgevaarlijk

Excelsior kwam nauwelijks in het spel voor, maar de spaarzame momenten op de Feyenoord-helft waren direct levensgevaarlijk. Tom van Weert opende de score door (in buitenspelpositie) de bal binnen te volleyen. Na een klein half uur kopte hij, na goed voorwerk van Jordan Botaka, ook de 2-0 binnen. De Feyenoord-verdediging was op dat moment in diepe rust.

Darryl van Mieghem dreigde het duel pal voor rust helemaal in het slot te gooien. Zijn inzet werd echter knap gekeerd door Feyenoord-doelman Kenneth Vermeer.

Tien man

Al vroeg in de tweede helft kwam Excelsior met tien man te staan na hands van Jurgen Mattheij in de eigen zestien. Colin Kazim-Richards benutte de eveneens toegekende penalty en plots leken de bezoekers rijp voor de sloop.

Feyenoord domineerde en creëerde nu ook kans op kans, maar de gelijkmaker wilde lang niet vallen. Doelman Damen was daar mede debet aan, want hij keepte een dijk van een wedstrijd.

Toornstra breekt ban

Een kwartier voor tijd werd de ban gebroken door de ingevallen Jens Toornstra, die de gelijkmaker binnentikte. Twee minuten later had Feyenoord alsnog de winst te pakken. Lex Immers kopte binnen en het puntenverlies was afgewend.

Dat Elvis Manu in de slotfase op een halve meter afstand van de doellijn de bal overtikte, werd hem dan ook vergeven.