NOS Voetbal

De Boer: Ajax verdiende te winnen

Met een 1-1 kwam Ajax uiteindelijk nog goed weg in Tilburg. Kort voor tijd had Samuel Armenteros zowaar de 2-1 voor Willem II op zijn schoen, maar hij faalde jammerlijk. Ajax-trainer Frank de Boer had er maling aan. "Zo is voetbal. We hadden niks aan een punt, dus we gingen risico nemen. Daardoor kregen zij een levensgrote kans."

Ajax was naar Brabant afgereisd voor drie punten, niet voor één, wilde de coach maar zeggen. "We hebben de hele wedstrijd gedomineerd. Dat staat buiten kijf. Het was misschien wel onze beste wedstrijd van de afgelopen weken. Mooie combinaties, goede aanvallen."

"We gaven alleen een goal weg. Al had de scheidsrechter ook mogen fluiten voor een overtreding, volgens mij. Bazoer werd van achteren gehaakt. Maar hij liet doorgaan en toen kregen wij nog die goal tegen ook. Heel zuur, want ik denk dat wij drie punten verdiend hadden vandaag."

De grote schlemiel aan Ajax-zijde was Nick Viergever. De centrale verdediger verwerkte een Tilburgse voorzet verkeerd. Ali Messaoud profiteerde dankbaar en joeg de 1-1 in de touwen. "Ik timede niet goed. De bal werd nog net aangeraakt, waardoor ik de bal niet met mijn voet raak, maar op mijn scheenbeen krijg. dat zag er heel knullig uit. Jammer."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl