Ajax verspeelt punten bij Willem II

Ali Messaoud zorgde voor de gelijkmaker
    Feklicitaties voor doelpuntenmaker Arek Milik

Ajax heeft in Tilburg niet weten te winnen van een strijdlustig Willem II: 1-1. De titelhouder raakte daardoor nog weer verder achterop bij koploper PSV, dat nu al veertien punten los is, maar liep dus ook averij op in de strijd om de tweede plaats.

De Tilburgers probeerden Ajax onder druk te zetten, maar dat lukte alleen in de beginfase en leverde niet meer op dan een gevaarlijk schot van Ben Sahar. Tot aan de rust waren vervolgens de enige echte kansen voor de bezoekers.

Een voorzet van Ricardo van Rhijn belandde bij Anwar El Ghazi, die de bal via een Tilburgs been tegen de paal werkte. Na slordig uitverdedigen van Willem II dook Lasse Schöne alleen op voor doelman Kostas Lamprou, die de inzet van de Deen tot corner verwerkte.

De verdiende 0-1 kwam uit een vlotte aanval door het midden, waarbij Schöne Arek Milik vrij voor het doel zette. De inzet van de Pool werd van richting veranderd, waardoor Lamprou kansloos was.

Messaoud

Meteen na rust ging een mooie omhaal van Willem II-invaller Terell Ondaan net naast. Even later was het wel raak, toen Nick Viergever een meter van de doellijn de bal voor de voeten deponeerde van Ali Messaoud: 1-1. De Tilburgers, die op zoek gingen naar meer, kwamen daarna bij Amsterdamse counters goed weg. Zo faalde El Ghazi oog in oog met Lamprou

Ajax had iets meer balbezit, maar werd fysiek regelmatig afgetroefd en het spel ging op en neer. Met de invallers Richairo Zivkovic en Lucas Andersen zette Ajax aan voor een slotoffensief. De druk op Willem II werd opgevoerd, maar kansen gaf de thuisploeg niet meer weg. Bij een Tilburgse counter kroop Ajax door het oog van de naald, toen Samuel Armenteros voor open doel naast schoot.