Jetro Willems en Memphis Depay vieren de openingstreffer

PSV zorgt voor clubrecord met twaalfde thuiszege

PSV heeft ook zijn twaalfde thuiswedstrijd van het seizoen gewonnen. Hoewel de koploper niet overtuigde tegen hekkensluiter FC Dordrecht, boekte het een 3-0 zege. De twaalfde thuiszege op rij vanaf de start van het seizoen is wel een clubrecord.

PSV had in de vorige vijf thuisduels met Dordrecht 25 keer gescoord en na de gretige start en de vroege treffer leek het opnieuw op weg naar een grote score. De 1-0, na vier minuten, was een eigen doelpunt van Jeffry Fortes na een voorzet van links van Jetro Willems.

PSV bleef komen en kreeg in het eerste kwartier acht corners. Dordrecht hield stand en kwam goed weg toen keeper Filip Kurto Memphis Depay neerhaalde na een half uur. Rood voor Kurto en penalty voor PSV, zo leek het, maar arbiter Pieter Vink had buitenspel gezien.

PSV ontsnapt

Veel liet PSV ook na rust niet zien en de thuisploeg ontsnapte zelfs aan de gelijkmaker, tien minuten na rust. Sean Klaiber schoot net naast en kort daarna kopte Matthew Steenvoorden op de paal. Vijf minuten later leverde hands van Ilias Haddad PSV een penalty op die door Luuk de Jong werd verzilverd.

Kort na de 2-0 mazzelde PSV nog eens toen Klaiber met een fantastische volley de lat trof en de bal via de lijn het veld weer in stuiterde. Voor Dordrecht vervloog daarna de hoop op een punt toen Jeffrey Bruma uit een corner van Adam Maher de bal voor zijn voeten kreeg.