1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS Wielrennen

Braspennincx verovert verrassend zilver op keirin

WK baanwielrennen: finale keirin vrouwen

Shanne Braspennincx heeft op de slotdag van de WK baanwielrennen in Parijs heel verrassend zilver veroverd op het onderdeel keirin. De 23-jarige Nederlandse moest alleen Anna Meares uit Australië voor zich dulden. De Cubaanse Lisandra Guerra Rodriquez finishte als derde en greep de bronzen plak.

Braspennincx kroop met nog twee ronden te gaan sterk naar voren en lag bij de bel al op ideale positie. Bij het ingaan van de laatste bocht schoof ze op naar plek twee en die gaf ze niet meer uit handen. Braspennincx sprintte overtuigend naar zilver.

Braspennincx: dit is heerlijk

Voor Meares was het haar elfde wereldtitel (derde op onderdeel keirin) in haar carrière. En dat is uniek. Nog nooit droeg een vrouw zo vaak de regenboogtrui.

Vijf vrouwen in finale

De finale werd verreden met vijf in plaats van zes vrouwen. Stephanie Morton had kort na de start van de finale een lekke band, waarna de race werd stilgelegd. Na juryoverleg werd de Australische uiteindelijk uit de eindstrijd gezet, omdat de band het na een halve ronde had begeven. Alleen als het binnen 125 meter was gebeurd, zou ze opnieuw mogen starten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl