Michiel Kramer is de gevierde man

ADO klopt PEC na spectaculair slot

ADO Den Haag heeft zijn goede reeks van de laatste weken voortgezet door thuis met 3-2 te winnen van PEC Zwolle. Voor de Hagenaars was het de derde overwinning in vier duels, terwijl de Zwollenaren hun derde nederlaag op rij leden en de aansluiting met de subtop dreigen te verliezen.

PEC begon door de blessures van onder anderen Ryan Thomas en Bram van Polen en de schorsing van Stef Nijland al gehavend aan de wedstrijd en onderging na een kwartier een nieuwe aderlating. Sheraldo Becker, de vervanger van Thomas, viel geblesseerd uit net nadat hij de enige Zwolse kans van de eerste helft had verspeeld: hij schoot voorlangs.

Alberg opent score

De Hagenaars waren in de eerste helft vaker gevaarlijk. Zo was Michiel Kramer drie keer kansrijk en zag Roland Alberg een vrije trap ternauwernood gestopt worden door doelman Warner Hahn. Kort voor rust was Alberg wel verantwoordelijk voor de 1-0. De aanvoerder trof doel met een door Wout Brama van richting veranderd schot.

Michiel Kramer passeert PEC-doelman Warner Hahn: 3-2
    Roland Alberg (m) viert de 2-0 met zijn ploeggenoten van ADO

Kort na de pauze had Mike van Duinen op ruim een meter van het doel de 2-0 voor het inschieten, maar Hahn voorkwam onheil. Na bijna een uur verdubbelde ADO de score wel. Wilson Eduardo kreeg de bal op het middenveld en rondde zijn rush af met een doeltreffende uithaal. De Portugees probeerde het kort daarna nog eens, maar nu stopte Hahn zijn schot.

Venijn in staart

De wedstrijd leek beslist, maar Ben Rienstra bracht de spanning toch nog terug. Na een door hemzelf opgezette aanval, caramboleerde de bal terug voor zijn voeten en trof hij doel met het puntje van zijn schoen.

ADO leek eenvoudig stand te houden, maar in de extra tijd strafte Mustafa Saymak zwak verdedigen toch nog af met de gelijkmaker. Het laatste woord was echter toch nog aan de thuisclub. Vito Wormgoor stelde Kramer in staat om met een bekeken schot de 3-2 te maken.