Edwin Gyasi bezorgt Roda JC de zege op VVV-Venlo

Roda JC en FC Eindhoven boeken zege

Roda JC en FC Eindhoven hebben in hun achtervolging op NEC geen fout gemaakt. Roda klopte VVV-Venlo (2-1) en Eindhoven versloeg FC Den Bosch: 2-0. Jupiler League-koploper NEC treft zondag Achilles'29 en heeft nog altijd meer dan tien punten voorsprong.

Uit een hoekschop van Gianluca Nijholt kopte Abdelaziz Khalouta VVV in Kerkrade op 1-0. Guy Ramos maakte ook met het hoofd nog voor rust gelijk, al had doelman Niki Mäenpäá de bal moeten hebben. Edwin Gyasi werd halverwege de tweede helft matchwinner. De aanwinst werd diep gestuurd, dribbelde vanaf rechts naar binnen en vond met een streep de verre hoek.

Eindhoven was de onderliggende partij in de eerste helft. Kort na rust kwam de thuisploeg toch op voorsprong door een zondagsschot van rechtsback Timothy Durwael met links. Torino Hunte schoot in de slotfase na een een-tweetje met Jens van Son de 2-0 binnen.

Goede avond voor De Graafschap

In de strijd om de derde periodetitel deed De Graafschap, dat maandag Jong FC Twente treft, uitstekende zaken. De ploeg uit Doetinchem heeft na de nederlaag van VVV en Sparta, dat verloor bij FC Emmen (2-1), de minste verliespunten. Twee zeges volstaan voor De Graafschap voor de periodetitel.