Phillip Cocu rekent op een overwinning tegen laagvlieger Dordrecht
NOS Voetbal

PSV-Dordrecht, dat worden forse cijfers

Het is niet de vraag óf PSV wint van FC Dordrecht, maar met hoeveel. Zomaar wat feiten: PSV is koploper terwijl Dordrecht onderaan staat, Dordrecht won nog nooit een competitiewedstrijd van PSV en PSV heeft dit seizoen alle thuiswedstrijden in de eredivisie gewonnen.

PSV-trainer Phillip Cocu verwoordde het als volgt: "Wij bepalen zelf hoe lastig FC Dordrecht het ons kan maken. We moeten beseffen dat we niets voor niets krijgen. Als we de juiste scherpte en de absolute wil tonen, dan winnen wij die wedstrijd."

62 om 14

Ook met de Europese nederlaag tegen Zenit nog in de benen, mag het duel met Dordrecht geen probleem worden. In alle thuiswedstrijden die PSV ooit tegen Dordrecht speelde, scoorden de Eindhovenaren minimaal vier keer. En ook de doelcijfers van dit seizoen bieden Dordrecht geen enkele hoop: PSV heeft met 62 doelpunten de meest scorende voorhoede, de 14 doelpunten van Dordrecht betekenen het laagste aantal.

Behalve een dreigende monsternederlaag heeft Dordrecht nog meer zorgen. Trainer Ernie Brandts werd bedankt voor bewezen diensten en voor opvolger Gérard de Nooijer rest de ondankbare taak te beginnen met een uitwedstrijd bij PSV. Met een elftal dat zwaar gehavend is.

Tijdens het duel met Utrecht werden Marvin Peersman en Josimar Lima uit het veld gestuurd en zij zijn dus geschorst. Daarnaast werd deze week bekend dat Funso Ojo er drie maanden uit ligt met een slepende enkelblessure.

Vertrek te vers

Kortom, De Nooijer is niet te benijden. Over de wedstrijd tegen PSV wilde hij niets zeggen. "Ik vind het niet het moment om inhoudelijk over de wedstrijd tegen PSV te praten en over eventuele veranderingen die plaats kunnen gaan vinden. Het nieuws over het vertrek van Ernie is nog vers. We hebben vandaag partijvormen gedaan en wat afwerkingsoefeningen. Plezier stond voorop. Zaterdag gaan we kijken hoe we gaan spelen tegen PSV en met wie."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl