Tablet- en smartphonegebruikers
NOS Nieuws

Bruna komt met Spotify voor boeken

Boekenketen Bruna komt binnen drie maanden met een dienst waarbij klanten voor een vast bedrag per maand onbeperkt boeken kunnen lezen.

In de boekenwereld worden al langer pogingen gedaan om een 'Spotify voor boeken' te ontwikkelen. De verkoop van boeken loopt jaar na jaar terug.

In de muziekwereld hebben abonnementsdiensten zoals Spotify en Deezer ervoor gezorgd dat er een einde kwam aan de inkomstendaling in die industrie.

Geen e-readers

Bruna test de komende maanden de app Bliyoo waarmee klanten op tablets, smartphones, pc's en tablets boeken kunnen lezen. E-readers worden niet ondersteund.

Hoeveel de dienst gaat kosten, hangt onder meer af van de onderhandelingen met de uitgeverijen. Bruna verwacht 24.000 boeken en tijdschriften aan te kunnen bieden.

Andere diensten

Bruna is niet het eerste bedrijf dat een poging doet om een abonnementsmodel van de grond te krijgen. Onder meer via bibliotheek.nl kunnen klanten voor een vast bedrag onbeperkt digitale boeken lezen.

In Amerika probeert Amazon ook een abonnementsmodel uit. Via Kindle Unlimited hebben consumenten voor 10 dollar per maand onbeperkt toegang tot 700.000 titels.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl