Coach Dieter Hecking onder de indruk van Dost

Wat als Bas Dost nu bij Feyenoord had gespeeld? Die vraag zullen de nodige Feyenoord-supporters zich de afgelopen maanden gesteld hebben, toen ze zagen hoe hun spits Colin Kazim-Richards weer eens een kans liet liggen.

Begin dit seizoen leek een transfer van Bas Dost naar Feyenoord nog reëel. Dost was bij Wolfsburg op het tweede plan geraakt en moest wekelijks genoegen nemen met een plek op de bank of zelfs op de tribune.

Dost besloot echter in Wolfsburg te blijven en dat is, zeker na de winterstop, een goede keuze gebleken. Al in het eerste duel na de winterstop, tegen koploper Bayern München, scoorde Dost twee keer en daarna is hij niet meer gestopt met zijn specialiteit: doelpunten maken.

Platvoeten

"Plattfuß-Bomber Dost macht auch Europa platt", kopte de belangrijke Duitse krant Bild vanochtend over het optreden van Dost in Europees verband. De spits maakte beide Duitse doelpunten in de met 2-0 gewonnen Europa League-wedstrijd tegen Sporting Portugal.

Dost dankt zijn doelpunten mede aan zijn platvoeten, zo zegt hij in Bild. "Als ik van de zijkanten goede voorzetten krijg, dan ben ik er vaak snel bij. En ik heb platvoeten, dus dan kom ik vaak wel bij de bal".

Door de platvoeten voetbalt Dost sinds een tijdje met inlegzolen. En dat blijkt te helpen. "Door die zolen sta ik nu veel beter in mijn schoenen", zegt Dost.

Doelpuntenmachine

Tor-Maschine Bas Dost, zoals de spits in Bild wordt omschreven, is in de vorm van zijn leven. Afgelopen weekend maakte hij vier doelpunten in de met 5-4 gewonnen wedstrijd tegen Bayer Leverkussen. In totaal heeft Dost in de Bundesliga nu negen keer gescoord in tien wedstrijden. En ook in Europees verband gaat het dus uitstekend.

Dat levert hem complimenten op van trainer Dieter Hecking en de nieuwe miljoenenaankoop Andre Schürrle. "Dost is daar waar de ballen komen en schiet ze er dan nog in ook", aldus Schürrle. Trainer Hecking zag de wederopstanding van Dost vorig jaar al beginnen. "Dat Bas het zo goed doet, is geen momentopname. Hij is al lange tijd heel goed bezig. In december scoorde hij al als invaller tegen Hannover."

Oranje

Door de goede vorm van Dost klinken nu al geluiden om hem uit te nodigen voor het Nederlands elftal. Zo snel is het de afgelopen maanden dus gegaan met de loopbaan van Bas Dost. Van dure miskoop tot redder in nood van Wolfsburg. En nu zelfs in het vizier als nieuwe spits van Oranje.

STER reclame