Feyenoordsupporters hebben opnieuw problemen veroorzaakt in het centrum van Rome. Volgens ooggetuigen begonnen die toen supporters een vuurwerkbom tussen politieagenten gooiden. De politie is daarna hard opgetreden.

Er zouden dertien mensen gewond zijn geraakt: tien agenten en drie supporters. Volgens de Italiaanse krant Il Messagiora was het een komen en gaan van ambulances en politieauto's.

De rellen speelden zich af rond de Spaanse Trappen, een toeristische trekpleister in het centrum van de stad. Volgens de krant hadden de autoriteiten de verkoop van alcohol verboden, maar houdt niemand zich daaraan. Het Piazza del Popolo is volgens de krant in een "open latrine" veranderd.

Supporters hebben veel vernielingen aangericht. Vooral winkelruiten moesten het ontgelden, maar ook een net gerestaureerde fontein aan de voet van de Spaanse Trappen. Feyenoord moet de schade vergoeden en in het openbaar excuses maken, zei een lid van het gemeentebestuur.

'Veel onduidelijkheid bij supporters'

Feyenoordfans in slag met Italiaanse oproerpolitie

De circa 5000 supporters werden aan het einde van de middag bijeen gedreven en met bussen naar het stadion gebracht. Soms kwam het daarbij tot schermutselingen met de politie, maar de meeste supporters gedroegen zich goed. 

Feyenoord speelt vanavond tegen AS Roma in de Europa League. Gisteravond ontruimde de Romeinse politie de Campo de Fiori. Daarbij werden 33 Feyenoordsupporters opgepakt. Acht van hen kregen een boete van 45.000 euro per persoon opgelegd.

Rop Zoutberg over de rellen

Correspondent Rop Zoutberg zag vanmiddag dat het overgrote deel van de Feyenoordsupporters zich wel netjes gedraagt en er gewoon een mooie dag van maakt voordat ze naar de wedstrijd gaan.

STER reclame