Vluchtelingen wachten in de haven van Lampedusa AFP

Vluchtelingen vertrekken van Lampedusa

time icon

Het kleine eiland Lampedusa kan de vluchtelingenstroom uit Libië niet meer aan. Daarom heeft de Italiaanse regering besloten om een deel van de vluchtelingen naar Sicilië over te brengen. 

Lampedusa ligt op zo'n 300 kilometer van Libië en is voor veel bootvluchtelingen het eerste stukje Europa waar ze terechtkunnen. Maar de afgelopen dagen was de toestroom zo groot dat het opvangcentrum overvol raakte. 

De vluchtelingen moesten vechten om een slaapplaats, zag onze correspondent Rop Zoutberg op Lampedusa

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Vluchtelingen weg uit Lampedusa

Voorlopig zullen een paar honderd migranten naar Sicilië worden gebracht. Van daaruit zullen velen proberen door te reizen naar West- of Noord-Europa.

Op Lampedusa houden ze intussen weer rekening met nieuwe vluchtelingen.

Vluchtelingen weg van Lampedusa

Correspondent Rop Zoutberg ziet de eerste vluchtelingen vertrekken van Lampedusa naar het vasteland van Italië.

Paus Franciscus heeft vandaag een aantal leden van de Italiaanse kustwacht bedankt voor hun reddingswerkzaamheden van de afgelopen dagen. Twaalfhonderd bootvluchtelingen werden door hen gered voor de kust van Lampedusa.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Paus bedankt kustwacht Lampedusa

STER Reclame