NOS Nieuws

UvA spant kort geding aan tegen bezetters Bungehuis

De UvA spant een kort geding aan om de bezetting van het Bungehuis te beëindigen. De universiteit had de studenten tot vandaag 12.00 uur gegeven om de locatie te verlaten. Nu het ultimatum is verstreken, neemt de instelling juridische stappen.

De UvA zegt dat er vandaag een definitieve dagvaarding naar de rechtbank gaat. De zaak dient dan waarschijnlijk nog deze week. "De reden dat wij een kort geding aanspannen, is dat wij het niet acceptabel vinden dat honderden medewerkers gedupeerd worden door een kleine groep actievoerders", zegt Louise Gunning, voorzitter van het College van Bestuur van de UvA.

"Mensen willen aan het werk, onderzoek loopt schade op en colleges vallen uit. Dat kan niet." Als oplossing biedt de universiteit de studenten en medewerkers een wekelijkse bijeenkomst aan om in debat te gaan over het beleid.

Gemengde reacties

De actievoerders hebben laten weten dat zij het pand niet vrijwillig zullen verlaten.

Medewerkers van de UvA reageren wisselend op de bezetting. Een groep van minstens 22 wetenschappers liet weten de "zorgen van de bezetters te delen". Anderen hebben de bezetters juist gevraagd te stoppen met hun actie.

Bestuur UvA stapt naar rechter voor einde bezetting

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl