Zo komt een aantal nieuw huisjes eruit te zien
NOS Nieuws

'Wat je thuis hebt, wil je op vakantie ook'

Roompot Vakanties bouwt in Zeeland zo'n 2100 vakantiehuisjes, met samen 12.500 bedden. Die worden niet gebouwd om hordes nieuwe toeristen te huisvesten. "De vraag verschuift. Luxe vakanties zijn in trek."

De zeven nieuwe Roompot-parken komen op de terreinen van campings. "Roompot koopt die op en saneert ze", zegt directeur Patrick Polie van de VVV Zeeland. "Want de vraag naar kampeerplaatsen en stacaravans loopt terug." Op dezelfde plekken worden nu huisjes gebouwd.

De trend van luxer vakantie vakantie vieren is al een aantal jaar aan de gang, zegt Polie. "En dat zal nog wel even doorgaan." Bij de nieuwe huisjes horen onder meer een moderne badkamer en draadloos internet.

De kampeerders zijn echt niet zomaar weg. Maar het kamperen staat wel onder druk.

Patrick Polie, directeur VVV Zeeland

"Je moet zorgen dat de accommodaties voldoen aan de vraag van de toerist. Ze moeten up-to-date zijn", zegt Enrico de Koster van projectontwikkelaar Arcus. Volgens hem willen de toekomstige bewoners ook een huisje dat buiten het hoogseizoen warm en comfortabel is.

Betekent dat het einde van kamperen bij de boer? "Nee", zegt Polie van de VVV. "We kunnen op campings in Zeeland zo'n 90.000 toeristen met tenten en caravans kwijt. Die zijn echt niet zomaar weg. Maar het kamperen staat wel onder druk. Wat de gasten thuis hebben, willen ze op vakantie ook."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl