Dansers die carnaval in Port-au-Prince vieren EPA

In de Haïtiaanse hoofdstad Port-au-Prince is een aantal carnavalvierders geëlektrocuteerd door een elektriciteitskabel die brak. Bij het ongeluk zijn zeker achttien mensen om het leven gekomen.

De slachtoffers stonden op een overvolle praalwagen van een muziekgroep die meereed in de optocht die door Port-au-Prince trok. Het is vandaag Vastenavond, de laatste dag van de carnavalsperiode. 

Gedrang

De kabel werd volgens getuigen door een van de carnavalvierders op de wagen met een stok aan de kant geduwd. Daardoor knapte de kabel, viel op de wagen en elektrocuteerde een aantal feestgangers. 

Volgens het Amerikaanse persbureau AP vloog de praalwagen in brand. Zeven slachtoffers zouden op de wagen hebben gestaan. De andere doden vielen in het gedrang nadat er paniek was uitgebroken onder de toeschouwers. Zestig mensen raakten gewond.  

Ziekenhuis

Honderden mensen drommen samen bij een ziekenhuis. Sommigen brengen slachtoffers, anderen zijn op zoek naar familieleden.

Duizenden mensen stonden langs de kant van de optocht. 

De president van Haïti heeft via Twitter zijn medeleven betuigd aan de nabestaanden van de slachtoffers. Zijn vrouw bezocht ziekenhuizen waar de gewonden worden verpleegd. 

Doden bij optocht Haiti

STER reclame