WeTransfer

Internetbedrijf WeTransfer krijgt een investering van 25 miljoen dollar (22 miljoen euro). Met het geld van investeringsmaatschappij Highland Capital Europe kijkt het Nederlandse internetbedrijf vooral naar uitbreiding in de Verenigde Staten. 

WeTransfer is een digitaal platform voor het verzenden en ontvangen van bestanden die te groot zijn als bijlage van een e-mail. De Amsterdammers achter de webdienst verdienen hun geld met betaalde abonnementen, maar ook de advertenties die gebruikers van de gratis versie te zien krijgen leveren geld op.

Sponsoren

Met deze miljoeneninvestering wil WeTransfer meer internationale adverteerders gaan aantrekken, onder meer door grote evenementen in de VS te sponsoren. Daarnaast wil het bedrijf graag een eigen cultuur rond de dienst creëren. Daar zou onder meer een tv-kanaal bij moeten gaan horen. 

Met de investering krijgt Highland Capital Europe (HCPE) een minderheidsbelang in het Nederlandse bedrijf. HCPE gaat WeTransfer ondersteunen bij het werven van nieuwe fondsen en levert daarnaast advies en expertise, staat in een persverklaring.

Per maand gebruiken 70 miljoen mensen WeTransfer. De waarde van het internetbedrijf wordt geschat op 100 tot 200 miljoen dollar. 

STER reclame