Er zijn nog 100 kandidaten in de race voor een 'enkeltje Mars' ANP

Geen Nederlanders meer in de race voor 'enkeltje Mars'

time icon

De drie Nederlanders die nog in aanmerking kwamen voor een 'enkeltje Mars' zijn niet door naar de derde sollicitatieronde. Er zijn nog honderd kandidaten over van de ongeveer 200.000 mensen die zich in eerste instantie aanmeldden voor het project 'Mars One'. 

Van de overblijvers is precies de helft man. Er komen er 39 uit Noord- en Zuid-Amerika, 31 uit Europa en 7 uit Afrika en Oceanië. Het doel is dat er in 2024 een groep van vier mensen op missie naar Mars gaat. Een terugreis is er niet bij voor deze pioniers.  

Uitdagingen

Het idee om een kolonie te stichten op Mars is afkomstig uit Nederland. De kosten van het grootschalige project moeten worden opgebracht door een realityserie over de missie

"We liggen nog steeds op schema", zegt oprichter Bas van Lansdorp. "Er liggen nog een hoop uitdagingen, maar het gaat zeker de goede kant op."

Toch zijn de honderd overgebleven kandidaten niet de enige kanshebbers op een ruimtereis. Voor het einde van het jaar zal er een nieuwe sollicitatieprocedure starten. De datum wordt later bekend gemaakt. 

STER Reclame