NOS NieuwsAangepast

Pand motorclub Black Sheep in Ede doorzocht

Politie zoekt wapens in clubhuis motorclub Black Sheep

De politie is vanochtend vroeg het clubhuis binnengevallen van de motorclub Black Sheep in Ede. Aanleiding was een tip dat er wapens zouden liggen. Die zijn niet gevonden. Wel vond de agenten een kluis die niet kon worden geopend. Die hebben ze meegenomen voor onderzoek.

Bij de inval rond 07.00 uur waren zo'n twintig politie-agenten betrokken. Zij kregen hulp van een team van Defensie dat gespecialiseerd is in het zoeken naar verborgen ruimtes. Op het moment dat de politie binnenviel was er niemand in het pand aanwezig.

Outlawbikers

Black Sheep is een motorclub met afdelingen in Heerenveen, Delfzijl, Lelystad, Wolvega en Ede. Black Sheep is een outlawbikersclub, waar ook de Hells Angels en Satudarah onder vallen. Volgens justitie zijn dit soort motorclubs vaak betrokken bij wapen- en drugshandel en intimidatie.

Het ministerie trad de afgelopen jaren hard op tegen de outlawbikers. In 2013 diende Black Sheep een klacht in tegen minister Opstelten van Veiligheid en Justitie vanwege die harde aanpak. Black Sheep-advocaat Ruperti zei toen dat de motorclub en alle individuele leden de Nederlandse wetten en regelgeving respecteren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl