NOS Voetbal

De Zeeuw kan beetje lachen na nederlaag

De Zeeuw: NAC moet meedogenloos worden

Demy de Zeeuw kon ondanks de 3-2 nederlaag van NAC bij ADO Den Haag een beetje lachen. De voormalige werkloze voetballer, die sinds vorige week op amateurbasis in Breda aan de slag is gegaan, scoorde twee keer bij zijn rentree in de eredivisie.

"Ik ben wel blij met mijn eigen resultaat, maar het is jammer dat we het niet hebben kunnen omzetten in drie punten", sprak De Zeeuw. "Ik voelde me de afgelopen week steeds fitter en had veel zin om te voetballen. Toen ik hier vorige week aankwam, voelde ik ook dat ik het niveau aankan."

En dat bleek: De Zeeuw scoorde niet alleen twee keer, hij was ook van meerwaarde op het middenveld van NAC en leverde fraaie passes af. "De rol die ik heb, met veel vrijheid als ik aan de bal kom, ligt me wel. We moeten met NAC alleen wel veel meedogenlozer worden."

Kramer: het kostte heel veel energie

Kramer: klein punt gemaakt

Ondanks zijn twee doelpunten werd De Zeeuw niet de man van de wedstrijd. ADO-aanvaller Michiel Kramer scoorde namelijk ook twee keer, waaronder de winnende 3-2. Vorige week werd de clubtopscorer nog gepasseerd door trainer Henk Fraser, wat tot grote ergernis leidde bij Kramer.

Heeft de aanvaller nu zijn punt gemaakt? "Je zou zeggen van wel", reageerde Kramer. "Als je twee doelpunten maakt en met 3-2 wint, lijkt het me wel dat je een klein punt hebt gemaakt. Maar dat zou je eigenlijk aan de trainer moeten vragen."

Fraser: Kramer moet groter gaan dromen

Fraser blijft kritisch

Trainer Fraser was het in ieder geval deels met Kramer eens: "Als je puur afgaat op doelpunten, denk ik dat hij zijn punt heeft gemaakt. Maar dat is niets nieuws: we weten dat deze man uitstekend kan scoren. Maar er is meer in het spelletje, er zijn meer facetten die je moet beheersen om hoger te eindigen. Zaken als teambuilding en teamspel."

"Ik ben ervan overtuigd dat als hij groter durft te dromen, dat hij dan een aantal onderdelen echt moet verbeteren", aldus Fraser. "Maar op dit niveau, bij deze club, is Kramer een waanzinnige speler. Maar ik ga er niet vanuit dat dat zijn droom is."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl