Michiel Kramer zet ADO op 1-1

Goals De Zeeuw baten NAC niet bij ADO

In de gevarenzone van de eredivisie heeft ADO Den Haag thuis met 3-2 gewonnen van NAC Breda, dat twee keer een voorsprong uit handen moest geven.

De vorige week op amateurbasis ingelijfde Demy de Zeeuw bewees bij zijn debuut in de basis van NAC al na tien minuten zijn waarde. De oud-international schoot met 'buitenkantje rechts' raak op aangeven van Adnane Tighadouini.

ADO pakte snel daarna het initiatief terug en kreeg in het vervolg van de eerste helft de nodige kansen. Michiel Kramer, die in de basis terug was ten koste van de niet fitte Mike van Duinen, had echter net als Wilson Eduardo, Roland Alberg en Aleksandr Jakovenko het vizier niet op scherp staan. Verder voorkwam doelman Jelle ten Rouwelaar onheil bij een schot van Alberg.

NAC beperkte zich tot counteren en daarbij was Guyon Fernandez voor de rust het dichtst bij succes. Na goed werk van De Zeeuw schoot hij in kansrijke positie naast.

ADO keert het tij

Na de pauze hield de druk van ADO aan, maar ontsnapten de Hagenaars toen Ruben Ligeon bij een counter op de lat schoot. Vijf minuten later kwam de thuisclub op 1-1 dankzij Kramer, die door Danny Bakker diep gestuurd werd en de bal vervolgens over Ten Rouwelaar heen wipte.

Nauwelijks drie minuten later kwam NAC opnieuw op voorsprong en weer was De Zeeuw het feestvarken. Ditmaal trof de middenvelder doel met een schuiver in de verre hoek.

ADO kreeg echter toch nog loon naar werken. Invaller Xander Houtkoop tekende voor de gelijkmaker uit de rebound nadat Dion Malone zijn schot gekeerd had gezien. In de slotfase kopte Kramer op fraaie wijze de winnende Haagse treffer binnen.