Bryan Linssen heeft Hercales op 1-0 gezet

Feyenoord onderuit bij Heracles

Heracles Almelo heeft zijn eerste zege van 2015 binnen. De nummer zestien won thuis verrassend met 2-0 van Feyenoord, dat moet vrezen zijn derde plaats te verliezen. Heracles hield pas voor de tweede keer dit seizoen de nul. Alleen op 29 november incasseerde het ook geen tegentreffer. Het won toen met 1-0 bij sc Heerenveen.

Opmerkelijke namen in de opstellingen waren Bram Castro en Rick Karsdorp. Doelman Castro verving bij Heracles de gepasseerde Dennis Telgenkamp en rechtsback Karsdorp stond bij Feyenoord voor de derde keer dit seizoen in de basis omdat de zieke Khalid Boulahrouz en de geblesseerde Luke Wilkshire niet inzetbaar waren.

De eerste 45 minuten leverden nauwelijks hoogtepunten op. Heracles speelde behoudend en loerde geduldig op counters terwijl Feyenoord het meeste balbezit had, maar geen grote kansen wist te creëren.

Kenneth Vermeer heeft geen antwoord op de inzet van Bryan Linssen
    Feyenoord-trainer Fred Rutten geeft zijn ploeg aanwijzingen
    Bart Schenkeveld in duel met Colin Kazim Richards (r)

Linssen scoort

Het publiek had zich al verzoend met een doelpuntloze eerste helft, maar in de extra tijd kwam Heracles pardoes op voorsprong. Na zwak verdedigen van de jarige Terence Kongolo belandde de bal voor de voeten van Bryan Linssen, wiens schot via de lat en de rug van doelman Vermeer doel trof.

Na de pauze ging Feyenoord op zoek naar de gelijkmaker. Het vinden van openingen in de hechte verdediging van Heracles bleef echter een probleem en bovendien moesten de Rotterdammers op hun hoede blijven bij counters van de Heraclieden, waarbij vooral Wout Weghorst gevaarlijk was.

Naarmate de tweede helft vorderde nam de druk van Feyenoord toe en kwamen er kansen voor de ploeg van ploeg van trainer Fred Rutten. Zo kopte Lex Immers tegen de paal en dwong Karim El Ahmadi doelman Castro tot een redding.

In de slotfase besliste Thomas Bruns het duel. Hij kopte raak uit een afgemeten voorzet van Linssen. Mark-Jan Fledderus (naast) en invaller Jaroslav Navratil (paal) waren zelfs nog dicht bij de 3-0.