Ricardo van Rhijn mist het duel met FC Twente
NOS Voetbal

Tete de vervanger van Van Rhijn bij Ajax

Ricardo van Rhijn en Lucas Andersen missen zondag de thuiswedstrijd van Ajax tegen FC Twente. Rechtsback Van Rhijn is nog onvoldoende hersteld van een enkelblessure, die hij tijdens de laatste wedstrijd van zijn club tegen Go Ahead Eagles opliep. De 19-jarige Kenny Tete vervangt Van Rhijn als rechtsback.

"Joël Veltman zie ik ook als een optie voor rechtsback, maar Kenny doet het op dit moment goed. Hij zal in eerste instantie starten als rechtsback", zei De Boer op de persconferentie.

Andersen lag afgelopen week met griep in bed en is volgens trainer Frank de Boer zo'n drie kilo afgevallen. Kolbeinn Sigthórsson ontbreekt nog wegens een knieblessure. Ook Niki Zimling is niet inzetbaar, hij raakte vrijdag geblesseerd op de training.

Rouleren

De Boer gaf na de training aan dat hij de komende weken veel gaat rouleren. Davy Klaassen, Thulani Serero, Joël Veltman en Daley Sinkgraven kunnen volgens hem niet alle duels spelen.

Hij heeft er alle vertrouwen in dat Ajax weer goed spel gaat vertonen. Er werd dan wel gewonnen van Go Ahead Eagles (2-1), maar soepel ging het nog niet. "Als het een periode minder gaat, komt er kritiek en daarmee zal ik moeten dealen", zegt De Boer.

"Maar ik laat me niet van de wijs brengen, ben nog steeds dezelfde Frank de Boer als aan het begin. Het is ook een kwestie van het dubbeltje dat een keer de goede kant moet opvallen. Ik heb het gevoel dat de jongens dat ook wel begrepen hebben." Nog altijd is De Boer ervan overtuigd dat hij de spelers van Ajax kan raken. "Ik heb het gevoel dat de chemie er nog steeds is.”

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl