Pro Shots
NOS Voetbal

'Neno', nieuwe topper in de eredivisie

"Hij kan moeiteloos mee in de top van Nederland", zegt zijn oud-coach Dick Advocaat. Zijn huidige trainer John van den Brom noemt hem een "grote prof, die weet wat hij wil". En voetbalkenners wijzen hem aan als één van de beste spelers van de eerste competitiehelft: Nemanja Gudelj.

De 23-jarige geboren Serviër is dit seizoen één van de meest productieve middenvelders van de eredivisie, samen met Georginio Wijnaldum, Tjaronn Chery en Marko Vejinovic. Hij trof al acht keer doel, drie meer dan het hele vorige seizoen.

Maar het zijn niet zozeer zijn doelpunten die lof oogsten. Hij blijft altijd lang op de club, perfectioneert zijn spel, let op zijn voeding. En dat ontgaat coach John van den Brom niet. "Neno neemt daar het voortouw in. Hij is mede daarom ook aanvoerder."

'Neno' groeit bij AZ uit tot topspeler

"Ik train veel. Ik focus me volledig op mijn ontwikkeling", omschrijft Gudelj zelf zijn toewijding. Advocaat gaat nog een stapje verder en noemt de zoon van trainer Nebosja een "complete voetballer, die ook net dat beetje gif kan brengen dat anderen niet kunnen brengen."

"Het doet wel wat met je, als je dat allemaal hoort", reageert Gudelj bescheiden. "De trainer heeft altijd wel mooie woorden over me. Ik bedank hem ervoor".

Zijn huidige coach relativeert ook een beetje. "Om nou te zeggen dat AZ alleen uit Gudelj bestaat, gaat te ver. We hebben een goede ploeg en hij is daar een dragende kracht in."

PSV is nog geen kampioen.

AZ-aanvoerder Nemanja Gudelj

Vrijdag ontvangen de Alkmaarders lijstaanvoerder PSV, dat met liefst twaalf punten voorsprong op Ajax en zeventien op AZ op de titel afstevent. "Maar ze zijn volgens mij nog geen kampioen", klinkt Gudelj strijdbaar. "Al is het een goede ploeg. We moeten op ons best zijn om van ze te winnen."

AZ zag het gat met de nummer twee slinken naar vijf punten, mede door de zege in de Arena. "Tuurlijk, we willen tweede worden. We willen het hoogste bereiken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl