Veel Groningers op de publieke tribune bij het gasdebat met minister Kamp
NOS Nieuws

VVD en PvdA onder vuur in Kamerdebat gaswinning

In het Kamerdebat over de gaswinning in Groningen zijn de regeringspartijen VVD en PvdA onder vuur komen te liggen van de oppositie. Een groot deel van de Kamer vindt dat VVD-minister Kamp nu al moet zeggen dat hij dit jaar niet de eerder afgesproken 39,4 miljard kubieke meter gaat winnen. Kamp wil niet verder gaan dan het terugschroeven van de gaswinning in het eerste half jaar tot 16,5 miljard kuub. Volgens hem is meer informatie nodig om te kijken of ook daarna minder kan worden geproduceerd.

VVD-woordvoerder Bosman is het eens met Kamp dat er meer onderzoek nodig is. Veel woordvoerders benadrukten dat de Groningers nu al duidelijkheid moeten krijgen, maar net als Kamp wil Bosman nog geen conclusies trekken voor de tweede helft.

Ook na indringende vragen van de oppositie zei hij dat er eerst meer vragen moeten worden beantwoord over de veiligheid en de leveringszekerheid.

Woordvoerder Vos van coalitiegenoot PvdA noemde het ondenkbaar dat de gaswinning ook na 1 juli weer omhooggaat. "We kiezen ook na 1 juli voor het meest veilige scenario en dat is het scenario waarin zo weinig mogelijk gas wordt gewonnen." Maar uitgedaagd door de oppositie wilde hij zich niet vastleggen op een nieuw plafond voor het hele jaar.

Vinnig debat tussen VVD en SP over gaswinning

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl