De Haagse instelling WZH waar de moeder van staatssecretaris Van Rijn wordt verzorgd
NOS Nieuws

Zorg moeder staatssecretaris Van Rijn verbeterd

De zorg in de instelling waar de dementerende moeder van staatssecretaris Van Rijn wordt verpleegd, is sterk verbeterd. Dat zei Van Rijn in het tv-programma Jinek naar aanleiding van de ophef die drie maanden geleden ontstond over de zorg voor zijn moeder.

De 81-jarige vader van de staatssecretaris uitte toen met zijn buurman in het AD stevige kritiek op de Haagse zorginstelling WZH waar zijn dementerende vrouw wordt verpleegd. Er was volgens hem soms uren geen toezicht en ook de verzorging schoot tekort.

Goed opgepakt

Volgens Van Rijn heeft de instelling de kritiek "ongelofelijk goed opgepakt". "Er is veel verbeterd en veel veranderd."

De staatssecretaris erkende dat de zorg voor zijn moeder destijds "niet optimaal" was. Van Rijn wilde tegenover Jinek niet teveel kwijt over de "hele kwetsbare situatie" van zijn moeder.

Hij weersprak dat hij te afstandelijk met de discussie is omgegaan. "Ik ben ook maar gewoon een zoon van kwetsbare ouders."

Er is veel verbeterd en veel veranderd.

Staatssecretaris Van Rijn

Hij benadrukte dat hij als staatssecretaris zijn persoonlijke ervaringen heeft gebruikt om de kwaliteit van verpleeghuizen te verbeteren. Hij presenteerde vandaag een plan hiervoor.

De staatssecretaris heeft nog steeds begrip voor de geuite kritiek van zijn vader. "Als je dingen tegenkomt die je niet goed zijn, mag je die aan de orde stellen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl