De drie studenten: Deah Barakat, Yusor Abu-Salha en Razan Abu-Salha
NOS Nieuws

Dood moslimstudenten was volgens politie parkeerruzie

De Amerikaanse politie zegt dat drie moslimstudenten vandaag in North Carolina zijn doodgeschoten vanwege een slepende parkeerruzie.

Eerder werd gedacht dat de dader, een man van 46, het vuur had geopend omdat de slachtoffers moslims waren. Het drietal werd doodgeschoten in een appartementencomplex bij de universiteit van North Carolina in Chapel Hill.

De schutter gaf zich na zijn daad aan bij de politie. Uit het voorlopige onderzoek is volgens de politie gebleken dat er al een tijd ruzie was over een parkeerplaats. De dader en de slachtoffers, een echtpaar en de zus van de echtgenoot, waren buren.

Een van de ouders verwerpt het idee dat de schutter door het lint ging vanwege een parkeerruzie. Volgens de vader van de omgebrachte echtgenote handelde de dader uit haat tegen moslims.

Atheïst

De verdachte heeft regelmatig op Facebook geschreven dat hij elke godsdienst verafschuwt.

Onlangs zou hij nog over moslims hebben geschreven: "Als het aankomt op beledigingen, is jullie godsdienst daarmee begonnen, niet ik. Als jullie je grote mond zouden houden, zou ik dat ook doen." De politie zoekt nog uit of de man dat echt heeft geschreven, maar gaat er in eerste instantie niet van uit dat hij uit haat tegen moslims handelde.

Reacties

Een Amerikaanse burgerrechtenorganisatie maakt zich zorgen over de schietpartij. De organisatie heeft de politie van North Carolina gevraagd om snel meer informatie over het motief van de dader te geven.

Medestudenten zijn geschrokken en bang. Ook zij vinden dat de politie te weinig informatie geeft en vragen ook om opening van zaken. Volgens een Nederlandse student reageren veel jongeren gefrustreerd op de dood van de medestudenten.

De man van 46 wordt beschuldigd van drievoudige moord. Toen hij vanmiddag werd voorgeleid, werd besloten dat hij op 4 maart voor een eerste verhoor voor de rechter moet verschijnen.

46-jarige verdachte North Carolina voorgeleid

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl