1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
ANP
NOS Nieuws

VVD'er Verheijen declareerde duizenden euro's te veel

VVD-Kamerlid Mark Verheijen heeft in zijn vorige baan als provinciebestuurder in Limburg duizenden euro's ten onrechte gedeclareerd. Dat schrijft NRC Handelsblad. Verheijen erkent dat hij onjuist heeft gehandeld en zal het geld terugbetalen.

Verheijen gebruikte vijf keer de provinciale dienstwagen om voor een bijbaan naar de Randstad te rijden, terwijl hij voor die bijbaan een reiskostenvergoeding kreeg.

Hij was in die tijd ook plaatsvervangend voorzitter van de VVD en kandidaat voor de Tweede Kamer. Kosten die hij daarvoor maakte declareerde hij in sommige gevallen bij de provincie.

Geen heilige

In een reactie in de krant zegt hij: "Ik ben van mening dat ik het zo goed mogelijk heb geprobeerd te scheiden. Maar ik ben een politicus, geen heilige. Ik ben niet feilloos."

Verheijen heeft spijt dat hij in 2012 heeft meegedaan aan een diner met toenmalig partijgenoot Jos van Rey en projectontwikkelaar Piet van Pol. Die twee waren toen al in opspraak vanwege belangenverstrengeling.

Flessen wijn van 127 euro

De maaltijd kostte 2631 euro, onder meer door flessen wijn van 127 euro per stuk. Van Pol rekende af met zijn creditcard. Verheijen zegt nu dat die bedragen niet horen bij de soberheid die van een bestuurder gevraagd wordt.

Verheijen is als getuige gehoord in de corruptiezaak tegen Van Rey en Van Pol. Hij ontkent zelf schuldig te zijn aan belangenverstrengeling.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl