1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
AFP
NOS Nieuws

1200 migranten opgepakt in Marokko

  • Sjoukje Rietbroek

    Correspondent Marokko

  • Sjoukje Rietbroek

    Correspondent Marokko

In het Marokkaanse Nador zijn 1200 migranten gearresteerd. Dat gebeurde in de nacht van maandag op dinsdag. De aanhoudingen maken onderdeel uit van een grote actie tegen illegale kampementen in de omgeving van Nador. Grote groepen migranten leven hier soms jaren. Ze wachten op een kans om de grens naar Europa over te steken.

Bronnen bevestigen berichten van de Marokkaanse krant TelQuel over de arrestaties. De actie komt voort uit het nieuwe migrantenbeleid dat eind 2013 door koning Mohammed VI werd aangekondigd.

Eerder deze week hield het Marokkaanse ministerie van Marokkanen in het Buitenland en Immigratie een persconferentie over dat beleid. Toen werd bekendgemaakt dat in 2014 18.000 migranten een carte sejour, een verblijfsvergunning, hadden gekregen.

De onderminister van Binnenlandse Zaken, Chaki Draiss, vertelde tijdens de persconferentie ook dat het opbreken van de kampementen onderdeel is van het beleid. Met de arrestatiegolf in Nador voegt de minister de daad bij het woord.

De migranten zouden zijn overgebracht naar een camping in de buurt van Nador, waar ze worden vastgehouden. Wat er met hen gaat gebeuren is nog niet bekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl