SportsDNA.gr
NOS Nieuws

Griekse grappen en grollen over Dijsselbloem

Terwijl de eurogroep vandaag bijeenkomt om over de Griekse schulden te vergaderen, delen Grieken op Twitter en Facebook massaal grappen over eerdere ontmoetingen tussen leden van de nieuwe Griekse regering en Europese leiders.

Een mikpunt van veel grappen is Jeroen Dijsselbloem in zijn hoedanigheid als voorzitter van de eurogroep. Dijsselbloem wordt daarbij neergezet als strenge Noord-Europeaan die niet blij is met de nieuwe Griekse regering.

Wonder Jlaw 3
Dijsselbloem als Noord-Koreaan

Het kapsel van Dijsselbloem is ook een bron van inspiratie. "Wij zijn allen Dijsselbloem" staat er bij onderstaande tweet. Onder anderen de vorige regeringsleider Samaras en Pasok-leider Venizelos hebben een coupe-Dijsselbloem gekregen, waarmee de maker wil zeggen dat de vorige regering 'braaf' het Europese beleid uitvoerde.

De nieuwe Griekse regering vaart een heel andere koers. Premier Tsipras en minister van Financiën Varoufakis toerden de afgelopen tijd door Europa om steun te zoeken voor schuldenverlichting. In een persconferentie van Varoufakis en Dijsselbloem werd duidelijk dat de twee heel anders naar de Griekse schuldenproblematiek kijken en geen vrienden zijn. "Je moeder", "Nee, jouw moeder", staat er op de afbeelding.

facebook
"Je moeder..." "Nee, jouw moeder..."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl