NOS Nieuws

DSK ontkent schuld in rechtbank

In de rechtszaak tegen Dominique Strauss-Kahn is kort na de opening een brief van hem voorgelezen. Daarin herhaalt de oud-topman van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) dat hij geen misdaad heeft begaan.

DSK getuigt voor het eerst in de strafzaak tegen hem. Hij staat terecht voor het leveren van sekswerkers voor een prostitutienetwerk in een hotel in de Noord-Franse stad Lille. Daarvoor kan de Fransman tien jaar cel krijgen en een boete van 1 miljoen euro. De rechtszaak tegen hem begon op 2 februari en duurt drie weken.

Vrijwillig

Strauss-Kahn ontkende opnieuw dat hij wist dat de vrouwen op de feesten prostituees waren en dat hij als een soort souteneur betaalde seksfeesten heeft georganiseerd. Ook zei hij dat hij zelf slachtoffer is van een vooropgezet plan.

Politieonderzoek wees uit dat er tussen 2009 en 2011 meer dan tien van deze feesten zijn gegeven, in Lille, Washington, Brussel en Parijs. Maar volgens Strauss-Kahn waren er slechts een paar feestjes. DSK beweert dat dit spontane partijtjes waren en dat de vrouwen vrijwillig aanwezig waren.

Een voormalige prostituee zei vandaag huilend in de rechtbank dat Strauss-Kahn zijn zin doordreef, ook toen ze zei dat ze niet gediend was van zijn seksuele voorkeuren.

Betalen voor seks is in Frankrijk niet verboden, maar het georganiseerd inhuren van prostituees op feesten wel.

DSK ontkent schuld in rechtbank

De rechtszaak staat bekend als de Carlton-affaire, naar het Carlton Hotel waar in 2011 het eerste seksfeest werd ontdekt.

Ook waren er andere zaken waarin de ex-topman werd beschuldigd van aanranding en groepsverkrachting, al werd hij nooit veroordeeld. In 2011 werd hij gearresteerd wegens een poging tot verkrachting van een kamermeisje in New York, maar tot een strafrechtelijke vervolging kwam het niet.

De zaken betekenden het einde van DSK's politieke carrière. Na de arrestatie in New York moest hij opstappen als IMF-voorzitter en kon hij definitief fluiten naar het presidentschap van Frankrijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl