AFP
NOS Nieuws

Vergoeding van 1,8 miljoen voor babyverwisseling

Een Franse geboortekliniek moet bijna 2 miljoen euro schadevergoeding betalen voor het verwisselen van twee baby's kort na de geboorte. Volgens de rechter is bewezen dat de kliniek verantwoordelijk is voor de fout, die 20 jaar geleden werd gemaakt.

De families hadden 12 miljoen euro geëist. "Dat is veel geld. Maar het leed dat ons is aangedaan, is onmeetbaar groot", zei een van de moeders, Sophie Serrano.

Moeder en dochter Serrano over de verwisseling

Tien jaar lang dachten de families dat zij hun eigen kind opvoedden. In 2004 bewees een DNA-test het tegendeel. Serrano kwam erachter dat haar dochter Manon eigenlijk van andere ouders is.

In 1994 werden de twee meisjes kort na hun geboorte in dezelfde couveuse geplaatst. Daar ging het mis. Een assistent-verpleegkundige verwisselde de twee. De destijds 18-jarige Serrano was wel verbaasd dat haar dochtertje ineens meer haar had, maar ze vertrouwde op het medisch personeel.

Melkboer

Later kwamen de twijfels, toen Manon kroeshaar bleek te hebben en een donkerdere teint dan haar blanke ouders. In het dorp waar ze opgroeide werd ze gezien als 'de dochter van de melkboer'.

De ouders van Manon gingen 3 jaar na de geboorte uit elkaar. Haar 'vader' vroeg tien jaar na de geboorte een DNA-test aan. De beide families hebben elkaar een paar keer opgezocht, maar het contact is niet gebleven. De beide dochters zijn niet naar het gezin van hun biologische ouders gegaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl