Een Blokker-filiaal in Amsterdam sluit voor vanavond de deuren
NOS Nieuws

Bonden willen 'stevig' sociaal plan Blokker

De vakbonden gaan morgen met winkelketen Blokker in gesprek over een "stevig" sociaal plan. Het bedrijf maakte vandaag bekend dat 440 werknemers hun baan kwijtraken.

"Er is maar een onderwerp dat ik wil bespreken en dat is een goed sociaal plan voor de mensen die nu op straat komen te staan", zegt FNV'er Twan van Lieshout.

Zijn collega Di Giacomo Russo van het CNV: "Blokker is gelukkig een heel ander verhaal dan V&D. De balans is gezond en we gaan dus goede afspraken maken voor het getroffen personeel."

Onder druk

Het bericht over het banenverlies kwam volgens de CNV'er hard aan. "Veel werknemers hebben er jaren trouwe dienst op zitten bij een bedrijf dat altijd voor werkzekerheid zorgde. Daar komt nu bruusk een einde aan."

Blokker ontslaat 440 medewerkers

Voor de FNV kwam het bericht niet helemaal onverwacht, want de bond had al signalen opgevangen van een 'stille' reorganisatie. Volgens Van Lieshout heeft die in het bijzonder gevolgen voor de oudere werknemers. "Mensen met een lang dienstverband worden onder druk gezet om vrijwillig akkoord te gaan met ontslag in ruil voor een karige vergoeding."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl