Dj Tiësto met zijn Grammy voor beste remix
NOS Nieuws

Tiësto maakte winnende remix voor zijn fans

"Hoe deze Grammy tot stand is gekomen, dat ging gewoon super spontaan", zegt dj Tiësto. Hij won vannacht de prestigieuze Amerikaanse muziekprijs voor zijn versie van All of Me van John Legend.

Tiësto hoorde het nummer vorig jaar en wilde daar een remix van maken voor zijn 45ste verjaardag, zegt hij tegen de NOS. "Daarom heet hij ook Tiësto birthday treatment remix. De tekst was heel speciaal en ik vond het nummer heel mooi, dus daar heb ik een gratis download voor gemaakt voor mijn fans."

Puur en spontaan

Ook John Legend luisterde naar Tiësto's bewerking en hij was erg positief. "Die had zoiets van 'wow, ik wil hem officieel uitbrengen'", zegt de dj. "Hij heeft met mijn manager gebeld dat hij de track geweldig vond en toen kreeg het nummer een officiële release op iTunes."

De All of Me-remix werd daardoor ook op de radio gedraaid in de VS. "En dan word je ineens genomineerd voor een Grammy", zegt Tiësto. Hij is trots op het nummer. "Als het zo spontaan en puur op gevoel gaat, en je bent zo succesvol, dan is dat het beste wat je kan overkomen."

De Grammy krijgt uiteindelijk een plekje in het appartement van de dj in New York. Maar eerst gaat de prijs naar Nederland. "Hij gaat een tijdje bij mijn moeder staan en bij mijn zus en de rest van de familie. Daarna gaat hij naar mijn vrienden. Hij moet gewoon staan bij iedereen die iets betekend heeft in mijn carrière."

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl