NOS Voetbal

De Boer: dit was wel heel veel geluk

De Boer: sneu, dit gun je je ergste vijand niet

"Dit was wel heel veel geluk", sprak Ajax-coach Frank de Boer na de zege in Deventer. Go Ahead Eagles-doelman Van der Hart, gehuurd van Ajax, zag een terugspeelbal van Wesley Verhoek over zijn voet stuiteren en in het doel belanden.

Daarmee won Ajax met 2-1 en kwam een einde aan een reeks van drie wedstrijden zonder zege van de Amsterdammers.

"Sneu voor Van der Hart", vervolgde De Boer. "Dit gun je je ergste vijand niet, maar het komt ons goed uit."

El Ghazi: maakt niet uit hoe we winnen

"Balen voor Mickey", aldus ook Anwar El Ghazi. "Ik leef met hem mee. Verschrikkelijk voor hem, een gelukje voor ons. Maar het maakt niet uit hoe winnen."

El Ghazi, die twee maanden geleden tegen FC Utrecht (3-1) zijn voorlaatste eredivisiegoal maakte, opende op aangeven van Ricardo Kishna de score. "De laatste weken had ik het geluk niet aan mijn zijde", zei hij. "Ik heb een goed gesprek gehad met Dennis Bergkamp (assistent, red.) en hij zei dat ik me gewoon op mijn spel moest concentreren. Dan zou die goal vanzelf komen."

De Boer koos tegen Go Ahead Eagles voor Davy Klaassen als controleur op het middenveld en die keuze pakte volgens de coach goed uit. "Het ontbeerde ons aan sturing. Ik had iemand nodig in het centrum voor de coaching. Dat heeft hij goed ingevuld."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl