Samuel Armenteros heeft Willem II op 1-0 gezet
NOS Voetbal

Simpele zege Willem II op Heracles

Willem II heeft op eigen veld een eenvoudige 3-0 zege geboekt op Heracles Almelo, dat zijn vijfde nederlaag in zes wedstrijden leed. De Almeloërs wonnen voor het laatst op 7 december, toen met 4-2 bij FC Utrecht werd gezegevierd.

De Tilburgers drongen Heracles meteen terug en kwamen na ruim een kwartier op voorsprong. Na een mislukt schot van Bruno Andrade belandde de bal voor de voeten van Samuel Armenteros en de voormalig Heraclied scoorde beheerst.

Armenteros weer trefzeker

Armenteros had op 25 oktober tegen zijn oude werkgever ook al twee treffers voor zijn rekening genomen. Toen won Willem II in Almelo met 3-1.

Willem II nam na de openingstreffer wat gas terug, maar Heracles wist daar niet van te profiteren en incasseerde in de slotfase van de eerste helft nog een tegentreffer. Nadat een schot van Armenteros was geblokt, transporteerde Stijn Wuytens de bal naar Robbie Haemhouts, die van dichtbij met een diagonaal schot doel trof.

Na de pauze maakten Denni Avdic en Dario Vujicevic als invallers hun opwachting bij Heracles en dat kwam het spel van de Almeloërs ten goede.

Eigen goal beslist duel

Brahim Darri, die zich de afgelopen duels al een aanwinst had getoond, was het dichtst bij succes voor Heracles. Hij ging op Kostas Lamprou af, maar liet zich door de doelman naar buiten dringen, waardoor de hoek te moeilijk werd om te scoren.

In de slotfase maakte Jeroen Veldmate een einde aan de hoop van de Almeloërs. Uit een vrije trap van Andrade schoot hij de bal in het dak van zijn eigen doel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl