Karim El Ahmadi in duel met Sander van de Streek en Erik Bakker
    Karim El Ahmadi en Jens Toornstra vieren de 1-0 van Feyenoord
    Na vijf schoten zorgt Colin Kazim Richards met zijn hoofd voor de 2-0
    Bartholomew Ogbeche krijgt rood van scheidsrechter Kevin Blom

Feyenoord heeft ook de zesde ontmoeting met SC Cambuur in De Kuip gewonnen. Dankzij de 2-1 zege is het PEC Zwolle, dat zaterdag van sc Heerenveen verloor, gepasseerd op de ranglijst. De Rotterdammers staan nu derde.

In de matte eerste helft waren de hoogtepunten schaars. Dankzij de tomeloze inzet van de middenvelders had Feyenoord de overhand voor rust, maar de eindpass ontbrak en Cambuur verdedigde goed. De eerste kans was voor Miquel Nelom die na een knappe rush niet tot een schot kwam en halverwege de eerste helft kreeg Jean-Paul Boëtius na wat gerommel in de zestien de bal voor zijn voeten en schoot over.

Op slag van rust, kort nadat Feyenoord tot vier keer toe vergeefs op doel had geschoten, werd het 1-0 voor de thuisploeg: Lex Immers speelde Jens Toornstra aan, die zijn inzet nog gekeerd zag worden door doelman Leonard Nienhuis, maar Karim El-Ahmadi scoorde uit de rebound.

De stand op zondag 8 februari na Feyenoord-Cambuur

Flipperkastvoetbal

Ook aan de 2-0 ging flipperkastvoetbal vooraf. Jordie Clasie trof met een voorzet de lat, waarna het vijfde Rotterdamse schot via het hoofd van Colin Kazim-Richards wel raak was. Toen Bartholomew Ogbeche na een klein uur rood kreeg vanwege het inkomen met een gestrekt been, leek de klus wel geklaard voor Feyenoord.

Maar invaller Martijn Barto, die er amper in het veld 2-1 van maakte, zorgde ervoor dat Feyenoord het resterende half uur niet achteroverleunend uit kon spelen. Cambuur dwong daarna weinig meer af. Feyenoord kreeg nog wel wat mogelijkheden, onder anderen via invaller Anass Achahbar wiens inzet knap gekeerd werd door Nienhuis. In blessuretijd schoot hij ook nog in het zijnet.