Vreugde bij Bertrand Traoré na zijn 1-0, Jelle ten Rouwelaar baalt

Vitesse te sterk voor angstig NAC

Vitesse heeft in een eenzijdig duel een moeizame 1-0 overwinning op NAC Breda gehaald. De penibele positie van de Brabanders op de ranglijst leidde in eigen stadion tot angsthazenvoetbal. Vitesse was lange tijd te slordig om er zijn voordeel mee te doen, maar presenteerde na rust toch de rekening.

Met de 20-jarige Belgische aanwinst Hakim Borahsasar in de basis voor de in de warming-up geblesseerd afgehaakte Erik Falkenburg, begon NAC nog veelbelovend. Wel had de ploeg veel moeite de bal in bezit te houden. De Bredanaars leverden die vaak gemakkelijk in en gaven daarmee het initiatief al snel weg. Omdat NAC het verdedigend wel compact hield, leidde dat voor Vitesse niet direct tot kansen.

De bezoekers combineerden tot aan de zestien wel aardig, maar liepen daarna steeds vast in het volle centrum. Jelle ten Rouwelaar hoefde alleen bij een rollertje van Bertrand Traoré en een schot met stuit van Marko Vejinovic in actie te komen. Aan de overkant waagden Adnane Tighadouini en Kenny van de Weg een poging. Eloy Room schrok er niet van; beide keren vloog de bal ruim naast.

Mispeer Koch

Vlak na rust durfde de thuisploeg even vooruit te denken. Na twee aanvallen (beide waren het net niet) was het alweer gedaan met de aanvallende aspiraties. De defensieve stellingen werden weer betrokken en het was aan Vitesse om er een bres in te schieten. Dat lukte na 65 minuten. Menno Koch, die tot dan in het centrum alles netjes had opgeruimd, ging gruwelijk in de fout. Na zijn mispeer had Traoré de bal simpel voor het intikken.

NAC moest nu wel, maar het bleek ondoenlijk nu nog om te schakelen naar plan-B. Toch werd het nog bijna 1-1. Een als voorzet bedoelde bal van Tighadouini zeilde over Room heen tegen de verre paal. Dat was nog even schrikken, maar verder kwam Vitesse niet meer in de problemen.