Wilson Eduardo en Robin Gosens

Punt Dordrecht in grimmig duel

FC Dordrecht heeft op eigen veld in een rommelige en bij tijd en wijle grimmige wedstrijd met 0-0 gelijkgespeeld tegen ADO Den Haag.

Bij de Dordtenaren stond Anthony Biekman voor het eerst in de basis bij een duel in het betaald voetbal. In de Jupiler League was hij vier keer als invaller in het veld gekomen bij FC Den Bosch.

Noch Biekman, noch een van de andere 21 spelers wist in de rommelige eerste helft een hoofdrol voor zich op te eisen. Dat lukte daarentegen scheidsrechter Serdar Gözübüyük wel.

Hoofdrol Gözübüyük

Eerst onthield hij ADO een strafschop toen Joris van Overeem op de doellijn met de hand redding bracht na een hard schot van Wilson Eduardo.

Later keurde hij een Haagse treffer van Aleksandr Jakovenko af toen die al op het scorebord prijkte. De reden was enige tijd onduidelijk, maar Gözübüyük zou hebben geoordeeld dat Danny Bakker net daarvoor buitenspel stond toen hij de bal op (of misschien wel net achter) de achterlijn veroverde.

Roland Alberg, die in de eerste helft een vrije trap net naast had zien gaan, was kort na de rust dicht bij succes voor ADO, maar hij stuitte op doelman Robbert te Loeke.

Opstootje tijdens Dordrecht - ADO Den Haag

In het vervolg van het onverminderd chaotische duel waren de kansen aanvankelijk schaars en zorgden opstootjes tussen heetgebakerde spelers voor meer opwinding dan het vertoonde voetbal.

Pas in de slotfase kwamen er weer kansen. Zo was Van Overeem kansrijk, maar zijn inzet verdween via de buitenkant van de paal naast het Haagse doel. Aan de andere kant lieten Gianni Zuiverloon en Mike van Duinen kansen onbenut.