Felicitaties voor Jeff Stans (m) na zijn treffer

Excelsior pakt drie punten bij FC Twente

Excelsior heeft voor het eerst sinds 1983 weer een eredivisieduel gewonnen bij FC Twente. De Rotterdammers, die dit seizoen thuis ook al te sterk waren voor de Tukkers, zegevierden met 3-1.

FC Twente had vrijdag besloten het duel van Jong Twente tegen Almere City FC naar Emmen te verplaatsen om zo het veld van de Grolsch Veste te sparen. Veel leek het niet te helpen, want het winterse weer van de afgelopen dagen had zijn sporen duidelijk achtergelaten.

Goed spel moeilijk

Goed spel was dan ook moeilijk en in de gezapige openingsfase viel er weinig te genieten. Na een klein kwartier veerde het publiek voor het eerst op. Luc Castaignos raakte met een hoogstandje de lat, waarna Jesús Corona van dichtbij uit de rebound hoog over schoot.

Teleurstelling bij de spelers van FC Twente
    Excelsior-trainer Marinus Dijkhuizen is tevreden
    Twente treurt, Excelsior viert feest
    Knuffels van Youness Moukthar voor Jesús Corona na de 1-1

Excelsior was amper op de Twentse helft te vinden, maar halverwege de eerste helft kwamen de Rotterdammers toch op 1-0. Twente-doelman Sonny Stevens haalde Jordan Botaka net buiten het strafschopgebied neer, waarna Jeffrey Stans met een knappe vrije trap succesvol was. De vreugde was echter van korte duur, want zes minuten later maakte Corona met een mooi schot gelijk.

Bovenberg scoort

In de tweede helft zette Twente Excelsior direct onder druk. Castaignos kreeg al snel een grote kans, maar de spits maaide over de bal heen. Enkele minuten later was het aan de andere kant wel raak toen Daan Bovenberg uit een hoekschop de bal hard in het doel schoot.

Twente kon weer helemaal opnieuw beginnen, maar het liep niet bij de thuisploeg. Excelsior had weliswaar amper de bal, maar bleef toch zonder al te veel problemen overeind. Alleen Corona (intikker) en Hakim Ziyech (vrije trap) werden gevaarlijk. Zij stuitten echter beiden op doelman Alessandro Damen, waarna Kevin Vermeulen vlak voor tijd met een rake kopbal nog voor 3-1 zorgde.