CU en SGP tegen 'reli-politie' Bussemaker

tijd van publicatie

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

"Niet iemand van Gay Parade naar reformatorische school sturen"

De kleine christelijke partijen in de Tweede Kamer zijn tegen een plan van minister Bussemaker om 160 voorlichters in te zetten, die bij bepaalde groepen in de samenleving over taboes als homoseksualiteit moeten gaan praten. 

De Kamerleden Voordewind (ChristenUnie) en Bisschop (SGP) spreken van een reli- en gedachtenpolitie, die "eerder contraproductief" werkt. "Als je hiermee denkt veranderingen te kunnen afdwingen... "

Gay Parade

Bussemaker wil 160 'ambassadeurs' werven die voorlichting willen geven aan onder meer Turken,  Marokkanen, orthodoxe joden en orthodoxe christenen. Het gaat om mensen die zelf uit die gemeenschappen komen. 

De minister vindt het van groot belang dat homoseksualiteit overal bespreekbaar wordt, ook in religieuze kringen "waar dit nog weleens moeilijk ligt". Ze zegt te begrijpen "dat je niet iemand die bij de Gay Parade op een boot staat, naar een reformatorische school moet sturen". 

Bussemaker spreekt binnenkort met de Kamer over haar plan. 

STER Reclame