AFP

De Russische regering hoopt dat Merkel en Hollande in hun oplossing voor het Oekraïne-conflict ook voorgestelde maatregelen van Poetin hebben meegenomen. 

Het Kremlin heeft bevestigd dat de Russische president morgen met de Duitse en Franse leiders spreekt over de situatie in Oekraïne. Een woordvoerder van Poetin zegt dat Rusland er alles aan wil doen om de crisis op te lossen.  

Moskou betreurt dat Kerry in de regio op bezoek is, maar geen bezoek heeft gebracht aan het Kremlin. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken heeft wel in Kiev gesproken met de Oekraïense president Porosjenko. 

Massavernietigingswapens

Een woordvoerder van de Russische regering zei zeer verontrust te zijn over berichten van mogelijke wapenleveranties van de VS aan Oekraïne. Zulke leveranties ziet Rusland volgens hem als een gevaar voor de nationale veiligheid. Volgens het Kremlin probeert de VS Oekraïne en Rusland uit elkaar te spelen.

De Russen betichten Kiev ervan wapens in de strijd met de separatisten in te zetten waarvan het effect vergelijkbaar is met massavernietigingswapens. 

De Amerikaanse minister Kerry sprak vandaag met president Porosjenko in Kiev. Kerry reist niet door naar Moskou AFP

STER reclame