John Stegeman instrueert Illias Bel Hassani, die om disciplinaire redenen is geschorst ANP Pro Shots
NOS Voetbal

Heracles weer in een sportieve crisis

Heracles Almelo zit na een dramatische start van het seizoen met zeven nederlagen op rij, gevolgd door een korte opleving, weer in een sportieve crisis. De laatste overwinning van de Heraclieden dateert van 7 december vorig jaar bij FC Utrecht (2-4). De Almeloërs hopen na vier eredivisienederlagen op rij het tij te keren in de thuiswedstrijd van donderdag tegen FC Groningen. 

Met zestien punten staat Heracles op de zestiende plaats, met vier punten achterstand op Go Ahead Eagles en ADO Den Haag en een punt voorsprong op nummer zeventien NAC Breda. Het verschil met hekkensluiter FC Dordrecht is vijf punten. 

Ik hoop dat de supporters daarbij als twaalfde man fungeren, dat ze positief blijven en niet cynisch worden.

John Stegeman

“We moeten vooral naar onszelf kijken en onze eigen dingen goed doen”, aldus trainer John Stegeman op de website van Heracles. “Het staat allemaal dicht bij elkaar, maar we zitten natuurlijk in een situatie die we allemaal niet willen. We moeten hier met elkaar uitkomen en daar hebben we onze supporters bij nodig."

"Ik snap dat het soms moeilijk is, maar we zullen tot het eind moeten strijden om erin te blijven", vervolgde Stegeman. "Ik hoop dat de supporters daarbij als twaalfde man fungeren, dat ze positief blijven en niet cynisch worden. We moeten deze club samen in de eredivisie houden."

Oussama Tannane ANP Pro Shots

Stegeman moet het tegen FC Groningen stellen zonder Oussama Tannane en Iliass Bel Hassani. Beide spelers werden disciplinair geschorst nadat ze het zondag in het duel met AZ met elkaar aan de stok hadden gekregen. Ook aanstaande zondag tegen Willem II moeten de twee toekijken. 

"We hebben voldoende kwaliteit om dat op te vangen, andere jongens krijgen nu de kans zich te laten zien", aldus Stegeman.

Mimoun Mahi en Tjaronn Chery ANP Pro Shots

FC Groningen treedt mogelijk aan zonder Rasmus Lindgren en Tjaronn Chery. Beide spelers waren begin van de week grieperig, meldde de club op de website. Chery keerde woensdag terug op het trainingsveld, terwijl Lindgren juist ontbreekt.

Mocht Lindgren niet fit genoeg zijn om mee te reizen naar Almelo, wordt de 17-jarige Juninho Bacuna voor het eerst opgenomen in de wedstrijdselectie. Als Chery ontbreekt, wordt Dino Islamovic alsnog aan de groep toegevoegd. De aanvaller raakte zijn plaats kwijt door de terugkeer van Danny Hoesen, die hersteld is van een bovenbeenblessure. Coach Erwin van de Looi mist in ieder geval nog Tom Hiariej, Lorenzo Burnet en de al langer geblesseerden Nick Bakker en Hilal Ben Moussa.

STER reclame