Broerse commercieel directeur PEC Zwolle

Joost Broerse van speler naar commercieel directeur bij PEC Zwolle. ANP Pro Shots

Joost Broerse wordt commercieel directeur bij PEC Zwolle, de club waar hij tot en met het einde van dit seizoen nog als speler actief blijft. De 35-jarige verdediger speelt sinds 2012 voor Zwolle en kwam dit seizoen tot twaalf competitiewedstrijden en één doelpunt.

Broerse raakte in november geblesseerd, maar zit inmiddels weer bij de selectie. Woensdag bleef hij in de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht (4-0) op de bank. Tijdens de afgelopen winterstop maakte Broerse zijn interesse in de functie kenbaar en sindsdien hield hij zich bij Zwolle al met commerciële zaken bezig.

"Het was een hele moeilijke beslissing, maar toch vind ik dit een mooi moment om mijn voetbalschoenen op te bergen", aldus Broerse op de website van PEC Zwolle. "Gelukkig kan ik terugkijken op een mooie carrière met vele sportieve hoogtepunten. Ik ben blij met de unieke kans die PEC Zwolle mij nu biedt, om buiten het veld een loopbaan op te bouwen."

'Wat Van der Sar bij Ajax kan, zou ik bij PEC Zwolle kunnen doen', vond hij.

Adriaan Visser

"Wij willen graag mensen uit onze eigen organisatie kansen geven om zich door te ontwikkelen als die mogelijkheid zich voordoet," lichtte voorzitter Adriaan Visser toe. "Voor een dergelijke insteek hebben wij met veel interesse gekeken naar hoe Ajax dat doet met bijvoorbeeld Edwin van der Sar. Wij zaten in de procedure om een commercieel directeur aan te trekken toen Joost in de winterstop tijdens het trainingskamp in Zuid-Afrika te kennen gaf dat hij in aanmerking wilde komen voor deze functie. ‘Wat Van der Sar bij Ajax kan, zou ik bij PEC Zwolle kunnen doen', vond hij." 

Broerse begon zijn carrière in 1997 bij FC Groningen en verhuisde in 2003 naar FC Utrecht. Na vijf seizoenen Utrecht verkaste hij voor vier jaar naar APOEL Nicosia, waarna hij in 2011 in Nederland terugkeerde bij Excelsior.  Hij won twee keer de KNVB-beker, met FC Utrecht (2004) en PEC Zwolle (2014), twee keer de Johan Cruijff Schaal, werd twee keer kampioen van Cyprus, won eenmaal de Cypriotische beker en twee keer de Cypriotische Supercup. Broerse kwam met APOEL Nicosia ook uit in de Champions League.

STER Reclame