SC Cambuur-speler Mohamed El Makrini (m) duelleert met Vitesse-speler Marko Vejinovic
NOS Voetbal

Vitesse zegeviert in sneeuw bij SC Cambuur

Vitesse heeft zijn knappe zege op Ajax een vervolg kunnen geven in Leeuwarden. De ploeg van coach Peter Bosz zegevierde in Friesland met 2-0 bij SC Cambuur, dat na de winterstop nog niet gewonnen heeft.

Na een gelijkopgaand begin, nam Vitesse het heft in handen op het door sneeuw glibberig geworden veld. Bertrand Traoré was dicht bij de 0-1, maar poeierde op de kruising. De Arnhemmers kwamen na een half uur toch op voorsprong; Valeri Kazaisjvili schoot via een Cambuur-been binnen na een actie van Traoré.

  • Pro Shots
    Het veld van Cambuur is een witte vlakte
  • NOS
    Vitesse-spelers bedanken hun fans op een wit veld in Leeuwarden
  • Pro Shots
    De spelers bleven af en toe ternauwernood op de been
  • Pro Shots
    Ook Cambuur-trainer Henk de Jong bleef niet vrij van sneeuw
  • Pro Shots
    De lijnen bij de cornervlag zijn moeilijk te zien
  • ANP Pro Shots
    Vitesse viert de 1-0 van Kazaisjvili bij SC Cambuur

De thuisploeg zette fel aan na rust, maar de treffer viel al snel aan de andere kant; Denys Oliynyk liep de bal bij de tweede paal binnen na een hoekschop. Kort daarna had Sander van de Streek iets terug kunnen doen namens Cambuur, maar de invaller schoot via doelman Eloy Room, die uitgleed, over.

In het laatste half uur kwam de sneeuw opnieuw met bakken uit de hemel en werd voetballen steeds lastiger. Vitesse leek minder moeite te hebben met de winterse omstandigheden dan Cambuur en bleef dan ook eenvoudig overeind.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl