PEC derde na zege op FC Dordrecht

Stef Nijland scoorde tweemaal voor PEC Zwolle
    Sheraldo Becker maakte zijn eerste doelpunt in de eredivisie

PEC Zwolle heeft geprofiteerd van de nederlaag van Feyenoord bij Heerenveen. Door thuis met 4-0 te winnen van hekkensluiter FC Dordrecht zijn de Zwollenaren de Rotterdammers op de ranglijst gepasseerd en staan nu derde. Tegen Dordrecht maakte PEC pas laat het verschil.

Het duel kwam moeizaam op gang. PEC Zwolle speelde de bal rond, zocht naar een opening, maar stelde de Dordtenaren nauwelijks voor problemen. De eerste kans van de wedstrijd was zelfs voor de bezoekers: met moeite wist doelman Warner Kahn een schot van Joris van Overeem tot hoekschop te verwerken.

Gaandeweg nam de druk van de thuisploeg toe, maar bij het schaarse gevaar stond Dordrecht-doelman Robert te Loeke paraat. Zo was hij alert bij een inzet van Jesper Drost, die na een voorzet van Ryan Thomas de bal voor het intikken had. Maikel van der Werff was uit een vrije trap ook dicht bij de 1-0 voor Zwolle; zijn inzet ging rakelings naast.

Meer dan verdiend

Tegen de rust deed FC Dordrecht al niet veel meer dan tegenhouden en in de 43ste minuut viel de inmiddels meer dan verdiende 1-0 toch. Sheraldo Becker haalde uit, de bal belandde via een Dordtse verdediger plots voor de voeten van Stef Nijland, die hard raak schoot.

Zo stroperig als PEC aan de eerste helft begon, zo doortastend toonde de ploeg zich bij het begin van het tweede bedrijf. FC Dordrecht werd aan het wankelen gebracht en had alle geluk dat twee foute uittrappen van Te Loeke niet afgestraft werden. Beide keren schrok de Zwolse aanval van de plotse kans.

Dordrecht-trainer Ernie Brands hoopte met Rick ten Voorde in de plaats van Funso Ojo voor aanvallende impulsen te zorgen, en dat had bijna succes. Uit een voorzet van Jordy van Deelen schoot Ten Voorde via de grond en de paal over.

PEC profiteerde echter optimaal van de geboden ruimte: bij een counter ging Becker alleen op het doel af en tekende hij voor de beslissende 2-0. Daarna stortte Dordrecht in. Met een fraai gekruld schot tekende Ben Rienstra via de vingertoppen van Te Loeke voor 3-0 en even later tikte Nijland ook nog de 4-0 tegen het net.